Обухівське шосе-2, буд.2 с. Ходосівка, Київська область

«Вибрані твори Олександра Сухоліта. Скульптура, графіка, живопис»

1920х660_укр.png


18 травня Арт-галерея "Мануфактура" представила глядачеві виставку українського художника, скульптора, живописця та графіка Олександра Сухоліта під назвою "Вибрані твори Олександра Сухоліта. Скульптура, графіка, живопис."
Поціновувачі мистецтва зможуть познайомитись з усіма напрямками творчості художника.

За оцінками експертів Олександр Сухоліт є одним з найвидатніших скульпторів сьогодення в царині українського образотворчого мистецтва. Митця називають "живим" класиком, а його творчіть - сучасною архаїкою. Його ім'я вписане в енциклопедії, художні каталоги і мистецтвознавчі збірники.

Творчості Александра Сухоліта характерне прагнення до ідеалу, в процесі якого художник експериментує з різними видами, жанрами і техніками мистецтва.

В його роботах можна прослідкувати риси різних художніх епох без хронології: від Візантії до християнської іконографії, від античної класики до архаїчності палеоліту, від Відродження до модерну.

Живописець пройшов творчий шлях від академічного малюнку до власного розуміння форми та об’єму.

Особливе місце в роботах митця належить образу жінки. Вона - Мадонна, Єва, мати, любов, першоджерело життя. Цією темою пронизана вся творчість Олександра Сухоліта. Вона в скульптурі та графіці, у бронзі, глині, на папері. Його жінка - це втілення філософії, відповідь на одвічні питання пошуку істини, гармонії духовного та тілесного. Вона - світло, доброта та чистота. Такого відчуття та сприйняття своїх образів автор досягає використовуючи легкі лінії, заокруглені форми, прозорість та повітряність простору, ритм, рух. Його образи - мандрівка у часі, поєднання реального та міфологічного.

Скульптури Сухоліта приваблюють своєю "архаїчною" пластикою та відчуттям незавершеності.

___________________________________

Олександр Сухоліт народився у 1960 році в Чернігівській області. Закінчив Ужгородське училище декоративно-прикладного мистецтва та скульптурний факультет Київського художнього інституту (сьогодні НАОМА). Майстерня Макара Вронського.

Член Національної спілки художників України.

Живе і працює в Києві.

Роботи Олександра Сухоліта знаходяться в колекціях: Національного художнього музею України (Київ), Національного музею "Київська картинна галерея", Національного музею книги та друкарства України (Київ), Музею історії Києва, Державного музею образотворчого мистецтва (Харків), Державного музею сучасного образотворчого мистецтва (Хмельницький), Tama Art University Museum (Токіо, Японія), Вештінг Галері (Оденсе, Данія), Міського музею м. Вараждин (Хорватія). А також у приватних зібраннях Великобританії, США, Бельгії, Швеції, Данії, Швейцарії, Угорщини, Хорватії, Німеччини, Росії, Канади та України. 


Виставка триватиме з 18 травня до 17 липня. 


Вхід вільний! 


Адреса: Обухівське шосе, 2
Час работи: Щоденно з 11.00 до 19.00
Інформація по тел: +380 (44) 200 97 47
E-mail: pr.art.manufactura@gmail.com

15.05.2020
ГОДИНИ РОБОТИ:
Пн-Нд з 11:00 до 20:00
Обухівське шосе-2, буд.2 с. Ходосіївка, Київська область

ГОДИНИ РОБОТИ:
Пн-Нд з 11:00 до 20:00

ПІДПИШИТЬСЯ НА НАС

Будьте в курсі останніх новин і трендів