Обухівське шосе-2, буд.2 с. Ходосівка, Київська область

«Кольори сонця» Саміра Янушкова Акварелі

Сайт АУТЛЕТ UA-80.jpg


Арт-галерея «Мануфактура» запрошує на виставку графіки Саміри Янушкової «Кольори сонця».

Саміра Янушкова – українська художниця, відома на весь світ своїми акварелями. Врозріз із класичним розумінням роботи в даній техніці, Саміра використовує для основи творів бавовняний папір. А фарби з коштовних пігментів лише підкреслюють ставлення художниці до своєї роботи.

 

У своїй творчості Саміра звертається до жанра пейзажу та портрету, проте почесне місце в її доробку займають натюрморти та побутові замальовки, вихоплені з повсякденності поглядом людини, що понад усе любить життя і насолоджується кожною його миттю. Чи то часник, чи то яблука, чи старенький бідон, в акварелях Саміри усі вони оспівані з невимовною ніжністю і любов'ю.

Колись ці речі були частиною дитячого світу, їх осявало сонце і посмішки близьких людей. Минув час, зникло гудіння бджіл та аромат домашньої їжі, когось з близьких більше немає поруч. Проте лишилася любов. Справжня, безмежна, здатна відродити колір, звук і аромат. Здатна повернути час і оживити спогади.

«Мій дім – це моя планета, моя країна, мій народ. Коли розумієш це, тоді усвідомлено починаєш любити свою культуру, традиції, мову, всю країну, оберігати та зберігати все, що з нею пов'язане. Любов починається з простого домашнього яблука і розростається до українських козаків, історії та культури. А сонце допомагає – воно для всіх, одне, наше» – каже художниця.   

Роботи Саміри – закарбовані у фарбі почуття та емоції. І кожний знайде у них свій власний прихисток від життєвих негараздів, свої двері до теплих дитячих спогадів.

Саміра Янушкова (нар. 1981, Одеса). Закінчила Дніпровський театрально-художній коледж (2003; спеціалізація – декоративно-прикладне мистецтво) та Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара (2008; кафедра української філології та мистецтвознавства). Дипломований аквареліст. З 2018 – активний учасник виставок, арт-ярмарок та фестивалів художників акварелістів обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня. Серед них – Міжнародна виставка акварелі (Україна, 2018), 1-й міжнародний фестиваль акварелі IWS Czech Republic (2018), Art Zurich (2019) та Our Wonderful World (2020). Учасник IFAM Global, «Світ сучасної акварелі» (2021). Посіла перше місце в онлайн-конкурсі «Golden brush» «Love. Peace & Tolerance through Art» на Міжнародному акварельному фестивалі від Міжнародного акварельного товариства Туреччини (IWS Turkey) в Ізмірі. Переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів, має близько десяти Спеціальних нагород в Міжнародних виставках-конкурсах. Член Міжнародної асоціації акварелістів IWS (з 2020). Член Національної спілки художників України (з 2021). Увійшла до списку 100 найкращих художників США (2021). Роботи Саміри експонуються в багатьох країнах світу: Україні, Росії, Франції, Італії, США, Швейцарії, Малайзії, В'єтнамі, Туреччині, Індонезії, Болгарії, Фінляндії, М'янмі, Румунії, Японії, Чехії.

Виставка Саміри Янушкової «Кольори сонця» триватиме в арт-галереї «Мануфактура» з 01 липня до 30 листопада 2022 року.

Вхід вільний!

Адреса: Обухівське шосе, 2

Час роботи: щодня з 11.00 до 19.00

Інформація за тел.: +38 (044) 200-97-47

E-mail: pr.art.manufactura@gmail.com

04.01.2023
ГОДИНИ РОБОТИ:
Пн-Нд з 11:00 до 20:00
Обухівське шосе-2, буд.2 с. Ходосіївка, Київська область

ГОДИНИ РОБОТИ:
Пн-Нд з 11:00 до 20:00

ПІДПИШИТЬСЯ НА НАС

Будьте в курсі останніх новин і трендів